Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érzelem, öröm

2010.03.11
Gyűjteni az örömöt? Ki hallott még ilyet!
 
Nos, ha nem hallottál, most hallani fogsz. Az embereknek legalább a nyolcvan százaléka különben is szeret gyűjtögetni. A nők nagy része ruhát, cipőt, táskát, pasit, pénzt. A férfiak nagy része?... Rájuk talán nem is annyira jellemző a gyűjtögetés, hacsak nem nevezzük annak a skalpgyűjtésüket még a korai, éretlen szakaszukban, és kizárólag házasság előtt. De ha tehetnék – s aki tehetős meg is teszi -, istálló nagyságú garázsban autókat, motorokat hordana össze, van olyan ismerősöm, aki újságokat és újság kivágásokat halmoz fel a háza emeletén, és ott van még a pénz is, amit ők is nagyon szeretnek.
 
Vannak persze olyanok is, akik kifejezetten az élményekre mozdulnak: különleges sport, hangversenyek, kiállítások, díjak, elismertség, siker, kulináris örömök, szexuális örömök, esztétikai örömök, a felfedezés öröme, a nyerés öröme stb. A sor végtelen. Valamennyi élményhez, örömhöz nem csak az érzékszerveink társulnak – vagyis élvezik azt, amit látnak, hallanak, tapintanak, szagolnak, ízlelnek, hanem a siker érzése is: valamit elértem, valamin túljutottam, valamit láttam, hallottam, éreztem, ízleltem, tapintottam – és az örömöt okozott.
 
De! És itt van egy nagy felkiáltójel. Sajnos, mi magyarok nem arról vagyunk híresek, hogy tablóba rendezzük, barátokkal ecseteljük mennyi minden jó dolog történt/történik velünk nap mint nap. Nem, mi hosszan tudjuk sorolni mennyi minden rossz dolog is van az életünkben nap mint nap, percről percre, évről évre.   
 
 
Gyakorolj! Írd le az Örömhíradóba, mik voltak a mai napi örömeid.
 
 
ÖRÖMHÍRADÓ
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.