Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kell-e gyűjteni és miért az örömeinket?

 
Semmit sem kell, azaz nem kötelező.
Biztosan észrevetted már, amiről úgy gondolod, hogy kényszerből teszed meg, az 1. biztosan nyögvenyelős, erőltetett lesz, 2. semmi jó nem fog belőle kisülni, 3. örömélmény főleg nem, 4. amiről azt gondolod, hogy más miatt, másért tetted, rájössz, végül arra is te mondtál áment, azaz te akartad, hogy úgy legyen. Tudom, ez a negyedik pont a legmegrázóbb, de ha egyszer tényleg veszed a fáradtságot és végiggondolod azt, hogy senki és semmi nem kényszeríthet semmire és senkire, s hogy bármit is teszel, ahhoz te adod a beleegyezésed és önmagad, akkor eljuthatsz már arra a gondolatra is, hogy a továbbiakban mit akarsz. Vagyis eldöntheted, azok életét választod-e, akik végigfanyalogják napjaikat, éveiket, folyamatosan kritizálva másokat és magukat, vagy úgy döntesz, kicsit odafigyelsz magadra, a környezetedre, és igen is felfedezed a mindennapjaidban a kisebb és nagyobb örömforrásokat.
 
Ki sem kell lépned a lakásodból!
 
Most nézz körül! Az, amiben vagy, ahol vagy, te hoztad létre – ez még akkor is igaz, ha más házában, székében ülsz
 
Ha a tiéd az, ahol vagy, kezdj el annak örülni, hogy megvan. Ha az aktuális férfi, nő lakásába kuckóztad be magad, örülj annak, valószínűleg így akartad. Nézd meg a bútorokat! Lehet, hogy nem a te ízlésed, nem te választottad, az is lehet, hogy már régóta vágysz egy új sarok ülőgarnitúrára. Minden lehet, de keress egy gondolatot, egy emléket a bútorokkal kapcsolatban. Pl. Lehet, hogy kopott, de tizenöt évvel ezelőtt pont azon az ágyon szeretkeztél először a pároddal. Lehet, hogy nem a te ízlésed ott semmisem, ennek ellenére minden este meleg vacsora mellett a pároddal jól beszélgethetsz, figyeltek egymásra, tudtok kérdezni egymástól. Ott. Azok között a bútorok között.
 
Most ne olvass tovább, csukd be a szemedet. Nézz körül magadban, magad körül, mi az, ami leginkább zavar, amivel a leginkább elégedetlen vagy? Lehet tárgy, ember, állat, gyerek, egy élmény, egy szó, egy kérdés. A tiéd vagy másé. És keress hozzá, benne olyan élményeket, képeket, gondolatokat, ami valaha örömöt szerzett neked. Ha most elsőre nem találsz, az sem baj.
 

Kép

Ha van kedved - és úgy érzed, elmondhatod másnak is -, akkor jegyezd le az ÖRÖMHÍRADÓBA!
 
 
 
ÖRÖMHÍRADÓ  
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.